تاریخ انتشار: جمعه 1403/11/12 - 10:18
کد خبر: 528896

پرتاب دو ماهواره تا پایان سال جاری/۲۵ ماهواره در دستور ساخت دانشمندان فضایی کشور

پرتاب دو ماهواره تا پایان سال جاری/۲۵ ماهواره در دستور ساخت دانشمندان فضایی کشور

رئیس سازمان فضایی ایران اعلام کرد: در حال حاضر ۲۵ ماهواره در حال ساخت است و تا پایان سال پرتاب دو ماهواره را در دستور کار داریم.

به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ دکتر حسن سالاریه در مصاحبه با شبکه خبر با بیان اینکه تاکنون حدود ۲۵ ماهواره طراحی و ساخته شده است، گفت: این ماهواره‌ها در کلاس‌های مختلفی هستند. ماهواره‌های اولیه‌ای که در کشور ساخته شد، به لحاظ عرض تصویربرداری و رزولوشن و دقت تصویربرداری پایین بودند و هر چه رو به جلو رفتیم، وضعیت ماهواره‌های ساخته شده بهتر شده است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر در حال توسعه و ساخت ماهواره‌هایی با دقت تصویربرداری حدود ۲ متر هستیم و این دقت به تدریج بهتر می‌شود.

سالاریه، کاربرد ماهواره‌های ساخته شده را در حوزه‌های کشاورزی، کاداست و نقشه‌برداری، برآورد خسارات، محیط زیست، منابع طبیعی، آب و غیره دانست.

رئیس سازمان فضایی ایران اضافه کرد: ما با استفاده از روش‌های هوش مصنوعی، روش‌هایی مبتنی بر هوش مصنوعی ارائه کردیم که ما را قادر ساخته است تا حجم اطلاعاتی که از تصاویر ماهواره‌ای استخراج می‌کنیم، به مراتب بهتر شود.

سالاریه گفت: این روند کمک می‌کند که به نوعی دستیار هوشمند در کنار متخصصان این حوزه قرار گیرد و کارایی تصاویر ماهواره‌ای روز به روز بهتر و بیشتر شود. در این زمینه شرکت‌های بخش خصوصی نیز با استفاده از تصاویر ماهواره‌ای خدماتی را ارائه می‌دهند، ضمن آنکه در دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نیز این حوزه در حال توسعه است.

رونمایی از ماهواره

سالاریه از رونمایی از ماهواره‌ها در روز ملی فناوری فضایی در ۱۴ بهمن خبر و ادامه داد: ماهواره‌های «پایا»، «ظفر ۲» و پارس ۱ و ۲ در دهه فجر رونمایی می‌شوند و تا پایان سال دو پرتاب ماهواره پیش‌بینی شده است.

رئیس سازمان فضایی خاطر نشان کرد: علاوه بر آن در حال حاضر ۲۵ ماهواره در حال ساخت است و ۸ ماهواره را آماده پرتاب داریم.

آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار

وی با اشاره به آخرین وضعیت پایگاه فضایی چابهار به عنوان یکی از مهمترین زیر ساخت‌های فضایی کشور توضیح داد: یکی از زیر ساخت‌هایی که دروازه ایران برای انجام پرتاب‌های سایر کشورها است، پایگاه فضایی چابهار است. سواحل مکران ویژگی‌های منحصر به فردی دارند که یکی از این ویژگی‌ها دسترسی به آب‌های آزاد است و توسعه این پایگاه، پنجره بازی برای پرتات ماهواره‌ها به فضا برای ما خواهد بود.

سالاریه با تاکید بر اینکه روند آماده‌سازی این پایگاه در وضعیت مناسبی قرار دارد، خاطرنشان کرد: پیش‌بینی ما این بود که تا پایان سال جاری این پایگاه به بهره‌برداری می‌رسد که بر سر قول خود هستیم و تا انتهای سال جاری بهره‌برداری از پایگاه چابهار آغاز می‌شود.

رئیس سازمان فضایی اضافه کرد: تا اواسط سال ۱۴۰۴ رسما فاز اول این پایگاه به پایان خواهد رسید. این پایگاه دارای ۳ فاز است و فازهای بعدی این پایگاه در فرآیند طراحی قرار دارد.

وی تاکید کرد: یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد پایگاه فضایی چابهار این است که کشور را قادر به ارائه خدمات پرتاب برای سایر کشورها می‌کند.

مرتبط ها
نظرات
حداکثر تعداد کاراکتر نظر 200 ميياشد
نظراتی که حاوی توهین یا افترا به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران باشد و یا با قوانین جمهوری اسلامی ایران و آموزه‌های دینی مغایرت داشته باشد منتشر نخواهد شد - لطفاً نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید
تورهای مسافرتی آفری
دیدار رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر گردشگری و رئیس بانک مرکزی عراق
پیام قدیمی‌ترین اسیر جهان برای فلسطینیان پس از آزادی
فیبر نوری به ۱۵۰مین شهر رسید
آمادگی ایران برای همکاری با صربستان در فناوری ارتباطات و هوش مصنوعی
لغو تحریم‌های آمریکا علیه وزیر دارایی رژیم صهیونیستی
واکنش حزب حاکم ترکیه به پیام اوجالان درباره انحلال «پ ک ک»
۱۸ تاکتیک عملیاتی ارتش در رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۳
تقریظ رهبر انقلاب بر کتاب «آخرین فرصت» منتشر شد
پوتین: تماس‌ها با آمریکا تا حدودی امیدوار کننده است
استقبال اقلیم کردستان عراق از پیام اوجالان برای انحلال «پ ک ک»
حمله به از طریق ناامیدسازی مردم / پروژه تخریب مدیریت شهری با دروغ‌پردازی!
اولین و نه آخرین؛ قتل نخستین امام جماعت همجنس‌گرا
دقیقا با تغییر آدمها مشکلات حل یا ایجاد می‌شود!
حلال‌ترین گناه کبیره!/ شماره جدید خبرنامه کاغذی دانشجویان ایران منتشر شد +دانلود
رفع حصر یا بازی با احساسات؟
خبر مهم وزیر کار؛ این مبلغ مستقیم به حساب مشمولان واریز می شود/ جزئیات آغاز مرحله جدید طرح کالابرگ الکترونیکی
کشتی آزاد رنکینگ آلبانی/ زور گلیج باز هم به اسنایدر آمریکایی نرسید
صدور رأی جدید در پرونده کرسنت به نفع ایران/ تکلیف خسارت میلیاردها دلاری مشخص شد
هیات روسی برای مذاکره با آمریکا وارد استانبول شد + جزئیات
طوفان اعتراضی در کلمبیا/ دانشجویان طرفدار فلسطین ساختمان کالج برنارد را تصرف کردند!
استیضاح یعنی چه؟/ همتی باید محاکمه شود
نظرسنجی
بنظر شما باتوجه به حوادث اخیر فلسطین چقدر احتمال فروپاشی رژیم صهیونیستی وجود دارد؟




مشاهده نتایج
go to top